Μίμης Δημητριάδης

Εβδομαδιαίο Δελτίο Δράσεων


facebook

Νεα απο enter4news.gr

Σύνδεσμοι


Δελτίο τύπου 17/4/2015 «Διέλευση ΑμεΑ από διόδια»

Δελτίο τύπου 17/4/2015 «Διέλευση ΑμεΑ από διόδια»

Δελτίο τύπου 17/4/2015 «Διέλευση ΑμεΑ από διόδια»
Απριλίου 17
16:36 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17/04/2015

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, ανάμεσα στα άλλα, εξέθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη το ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. αναφορικά με τη δυνατότητα δωρεάν διέλευσης των οχημάτων τους από τα διόδια των εθνικών αυτοκινητοδρόμων. Ο βουλευτής τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, έτσι ώστε να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και οι οικογένειές τους.

Ο Υπουργός απάντησε:
«…Κάνουμε μία προσπάθεια να ξεφύγει η χώρα από τον τρόπο που επιλέχτηκε να γίνουν οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι. Να αλλάξουν οι συμβάσεις χωρίς να έχουμε τριγμούς και σταμάτημα στα έργα και να προβλέψουμε εκείνους τους τεχνοκρατικούς συντελεστές που θα διασφαλίζουν και ότι τα έργα είναι βιώσιμα αλλά κυρίως ότι η κοινωνία δεν θα είναι σε αδιέξοδο. Που σημαίνει ότι προφανώς κατηγορίες σαν τα Α.μεΑ. πρέπει να περνάνε ελεύθερα…
…Έχουμε ξεκινήσει ήδη μια τέτοια επεξεργασία για να πάμε σε μία διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και για τα Α.μεΑ. προφανώς είναι μέσα στις δεσμεύσεις και τις προτεραιότητες αυτών που θα διαπραγματευτούμε και όχι μόνο και για άλλες ειδικές κατηγορίες…»

Share